Son Haberler

Kadın Blogu

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Mail Instagram Pinterest RSS
Kategoriler
  • Sosyal Medya'da Bize Katılın

    İsterseniz Bizi Sosyal Medyada Takip Edebilirsiniz

    Mail Instagram Pinterest RSS

Peynirli hamur kızartması Tarifi

Peynirli hamur kızartması

İçi akışkan peynirle dolu bu lezzetle kahvaltılarınız ve beş çaylarınız tatlanacak.

Çay saati ve tüm ailenin bir arada toplandığı sabah kahvaltıları için kısa sürede hazırlayabileceğiniz bir tarif hamur kızartması.
Az sayıda malzemeyle hazırlanan ekmek hamurları, peynirli iç harçla doldurulduktan sonra hafif bir renk alana kadar derin yağda kızartılıyor.

Malzemeler

Hamuru için:
1 adet küçük boy yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
2,5 su bardağı un
Peynirli iç harcı için:
200 gram yağsız beyaz peynir (ya da lor peyniri)
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 demet maydanoz
Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek yağı
Püf noktası:
- Adet sayısı hazırladığınız hamur toplarının büyüklüklerine göre azalıp artabilir.
- Hamurlar kısa sürede pişeceği için tam olarak kabarmadan aralarda ters çevirerek hafif bir renk alana kadar pişirin.
Pişirme önerisi:
- Peynirli iç harca arzuya göre az miktarda salça ve arzu ettiğiniz baharatları katabilirsiniz.
- Mayalı hazır ekmek hamuru kullanarak da tarifi hazırlayabilirsiniz.

Nasıl yapılır

- Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta, suyunu süzdürdüğünüz yoğurt, zeytinyağı ve karbonatı derin bir kapta karıştırın.
- Elenmiş un ve tuz karışımını yavaş yavaş katıp yumuşak bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi elinizle karıştırarak yoğurun.
- Ele yapışan bir hamur olduğu için yoğurma işlemi esnasında ellerinizi unlayın.
-Toparlanan hamuru, oda sıcaklığında 20 dakika kadar bekletin.
- Peynirli iç harcı için; ufalanmış beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri ve incecik kıyılmış maydanozu ayrı bir kapta harmanlayın.
- Ayçiçek yağını derin bir tencerede, orta ateşte kızdırın.
- Ellerinizi yağladıktan sonra dinlenen hamurdan kopardığınız yumurta büyüklüğünde hamur parçalarının içerisine hazırladığınız peynirli iç harçtan yerleştirin.
- Avuç içinizde hazırladığınız ve yassı bir şekilde hazırladığınız peynirli hamurları kızgın yağda renk alana kadar arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
- Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirdiğiniz hamurları, sıcağı sıcağı sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder